ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η πλειοψηφία των παραλιών της Σχοινούσας δεν είναι μακριά από την Χώρα ενώ είναι κατάλληλες για μικρά παιδιά δεδομένου ότι δεν είναι πολύ βαθιά τα νερά τους. Εάν η παραλία της προτίμησή σας δεν είναι κοντά στο συγκρότημά μας, μπορούμε να σας μεταφέρουμε εκεί και να σας επιστρέψουμε κάθε φορά που θέλετε!

 

ΠΙΣΩ ΑΜΜΟΣ: Απόσταση από το ¨Μελτέμι¨: 800 μέτρα. Πώς θα πάτε: Ακολουθήστε τον ασφαλτόδρομο από τη Χώρα προς το Μερσίνι. Είναι η παραλία απέναντι από το Λιμάνι. Αμουδιά με φυσική σκιά. 

ΤΣΙΓΚΟΥΡΙ: Απόσταση από το ¨Μελτέμι¨: 600 μέτρα. Πώς θα πάτε: Στρίψτε αριστερά στον κεντρικό δρόμο της Χώρας. Γίνεται χωματόδρομος και καταλήγει σε σκαλιά. Μεγάλη σε έκταση αμμουδιά με φυσική σκιά. 

ΛΙΒΑΔΙ: Απόσταση από το ¨Μελτέμι¨: 600 μέτρα. Πώς θα πάτε: Βγαίνοντας από το συγκρότημά μας, στρίβετε αριστερά και στη δικλάδωση του δρόμου κάνετε δεξιά. Σύντομα η άσφαλτος γίνεται χωματόδρομος. Ιδανική παραλία για οικογένειες με μικρά παιδιά και για εκείνους που αναζητούν φυσική σκιά.

ΑΛΜΥΡΟΣ: Απόσταση από το ¨Μελτέμι¨: 1,5 χιλόμετρο. Πώς θα πάτε: Βγαίνοντας από το συγκρότημά μας, στρίβετε αριστερά και στη διακλάδωση του δρόμου κάνετε πάλι αριστερά. Η άσφαλτος στα 150 μέτρα γίνεται χωματόδρομος. Στη δεύτερη στροφή κάντε  αριστερά και συνεχίστε μέχρι να βγείτε στην παραλία. Ο κόλπος αυτός είναι το όνειρο κάθε γονέα, με την χρυσαφένια άμμο, τα αλμυρίκια για σκιά  και το νερό να μην υπερβαίνει το ένα μέτρο βόθος.

ΦΟΥΝΤΑΝΑ: Απόσταση από το ¨Μελτέμι¨: 1,2 χιλίομετρα. Πώς να πάτε: Ακολουθώντας τον δρόμο για τον Αλμυρό, στη δεύτερη στροφή κάντε αριστερά και πάλι αριστερά. Ο δρόμος καταλήγει σε μονοπάτι.

ΑΛΥΓΑΡΙΑ ¨ΚΑΜΠΟΣ¨: Απόσταση από το ¨Μελτέμι¨: 2 χιλιόμετρα. Πώς θα  πάτε: Βγαίνοντας από το συγκρότημά μας, στρίβετε αριστερά και στη διακλάδωση του δρόμου κάνετε πάλι αριστερά. Η άσφαλτος στα 150 μέτρα γίνεται χωματόδρομος. Ακολουυθώντας τον δρόμο για την παραλία του Βαζαίου,  στρίψτε δεξιά μέσα σε ένα χωράφι και ακολουθήστε το χωμάτινο μονοπάτι που οδηγεί κάτω από ένα μοναχικό σπίτι στη μέση ενός λόφου.

ΑΛΥΓΑΡΙΑ ¨ΓΚΑΓΚΑΒΙ¨: Απόσταση από το ¨Μελτέμι¨: 1,7 χιλιόμετρα. Πώς θα πάτε: Βγαίνοντας από το συγκρότημά μας, στρίβετε αριστερά και στη διακλάδωση του δρόμου που αφήνει την Χώρα κάνετε πάλι αριστερά. Ο χωματόδρομος σας οδηγεί δεξιά. 350 μέτρα μετά την στροφή, περάστε την σιδερένια πόρτα. Μικρός κόλπος με χρυσαφένια άμμο. Απαραίτητη η ομπρέλα θαλάσσης καθώς δεν έχεις δέντρα για σκιά.

ΛΙΟΛΙΟΥ: Απόσταση από το ¨Μελτέμι¨: 2,3 χιλιόμετρα. Πώς θα πάτε: Αφήνοντας την Χώρα στρίψτε αριστερά στη διακλάδωση και συνεχίστε μέχρι το τέλος. Μικρός κόλπος με ελάχιστη φυσική σκιά.

ΒΑΖΑΙΟΥ: Απόσταση από το ¨Μελτέμι¨: 2,5 χιλιόμετρα. Πώς θα πάτε: Βγαίνοντας από το συγκρότημά μας στρίψτε αριστερά στη διακλάδωση του δρόμου και συνεχίστε μέχρι το τέλος του. Μικρός κόλπος με άμμο και βαθιά νερά. Απαραίτητη η ομπρέλα θαλάσσης καθώς δεν έχεις δέντρα για σκιά.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ: Απόσταση από το ¨Μελτέμι¨: 2 χιλιόμετρα. Πώς θα πάτε: Βγαίνοντας από το συγκρότημά μας στρίψτε δεξιά για την Χώρα και πάλι δεξιά από το πρώτο μίνι-μάρκετ προς Μεσσαριά και θα φτάσετε εκεί σε 20’. Μετά το μικρό εκκλησάκι θα συναντήσετε μια πινακίδα που σας δείχνει τον δρόμο για τη παραλία.15’ λεπτά σας απομένουν για να φτάσετε. Αμμώδης παραλία με υπέροχα νερά!

ΓΕΡΟΛΙΜΙΩΝΑΣ: Απόσταση από το ¨Μελτέμι¨: 2,2 χιλιόμετρα. Πώς θα πάτε: Από τη Χώρα στη Μεσσαριά στη στροφή του κεντρικού δρόμου, στρίψτε αριστερά. Ο χωματόδρομος καταλήγει σε μονοπάτι. Κατεβείτε από την δεξιά πλευρά.

 

ΦΙΚΙΟ: Απόσταση από το ¨Μελτέμι¨: 2,2 χιλιόμετρα. Πώς θα πάτε:

Ακολουθήστε το δρόμο που περνά από τη Μεσσαριά και στον πρώτο χωματόδρομο στρίψτε δεξιά. Ενδέχεται να χρειαστεί να περάσετε μερικές πόρτες.

ΠΟΡΙ: Απόσταση από το ¨Μελτέμι¨: 2,5 χιλιόμετρα. Πώς θα πάτε: Στα δεξιά του κόλπου του Αλμυρού ένα μικρό μονοπάτι 200 περίπου μέτρων οδηγεί στη μικρή αυτή παραλία.

 

      untitled.png
 
                 aegean_cuisine_tuv.png